Üstelik sadece Mehmet Topuz'un Fenerbahçe'ye satışından gelen 9 milyon Euro, Kayseri'nin 27 kişilik tüm kadrosuna ödenen rakama eşdeğer.
Ligin flaş ekiplerinden Bursaspor’u 3-0 gibi net bir skorla devirip 43 yıllık tarihinde ilk kez liderliği ele geçiren Kayserispor’da bayram sevinci yaşanıyor. 1.5 sezon önce Gökhan Ünal’ı Trabzon’a 6milyon 250 bin euro bonservis bedeliyle satan Başkan RecepMamur, yazın da Beşiktaş ile Fenerbahçe’yi birbirine düşüren Mehmet Topuz’u 9 milyon euro karşılığında Sarı-Lacivertli kulübe vermişti.
Gökhan Ünal’ın satışından gelen parayla geçen sezonu kotaran Kayserispor, Mehmet Topuz’dan alınan 9 milyon Euro’yla da bu sezon 27 kişilik kadroya ödenecek ücretleri şimdiden karşılamış oldu. Üstelik Topuz’a karşılık alınan Gökhan Emreciksin gösterdiği performansla Kayserispor’un liderliği oturmasında büyük rol oynadı. Asistleriyle göz dolduran Gökhan, attığı 3 golle de bu tarihi başarıda önemli pay sahibi oldu.
GENÇLİK ATEŞİ
Yüksek maliyetli oyuncuları elinden çıkaran, istikrarlı şekilde gençlere yatırım yapan, 27 kişilik kadronun 12’si 21 yaşın altında bulunan Sarı-Kırmızılılar, bu sezon sadece Makukula için Benfica’ya 1 milyon euro civarında bir kiralama bedeli ödedi. G.Birliği ile aralarını açan Troisi’ye de 1 milyon dolar verildi. Hamidou, Cangele, Toledo, Eren Güngör, Aydın Turan, Mehmet Eren gibi takımın önemli futbolcularına ödenen yıllık rakamların toplamı 3 milyon Euro’yu bulmuyor.
CAVCAV’A TAŞ ÇIKARDILAR
Kayserili idareciler, daha ileriye giderek Mehmet Topuz’dan gelen 9 milyon Euro’nun transferler için yapılan harcamalar haricinde kulübün seyahat, otel ve deplasman masraflarını dahi karşıladığını belirtiyor. Bu durumda son yıllardaki akılcı transfer hamleleriyle G.Birliği’nin başkanı İlhan Cavcav’ın bile pabucunu dama atan Recep Mamur’un başarısını gözler önüne seriyor.











YORUMLAR
0 ''Yerli Porto Kayserispor'' YORUM YAP BİLGİNİ KONUŞTUR
Yorum Gönder