AKTUELSPOR.COM'A DESTEK OL !... BEĞENDİĞİN HABERLERİ FORUMLARDA, FACEBOOK'TA, TWITTER'DA ARKADAŞLARINLA PAYLAŞ...

Real-Barça gerilimi medya savaşlarına dönmek üzere... İspanya 1. Futbol Ligi'nde son haftalarda oynanan maçlarda hakemlerin verdiği kararlar Madrid ve Katalan spor gazetelerini karşı karşıya getirdi.

Barcelona'nın geçtiğimiz cumartesi günü Getafe'ye karşı oynadığı ve 2-1 kazandığı maçta hakem Texeira Vitienes'in Barcelonalı Pique ve Marquez'i kırmızı kartla oyun dışına atması sonrasında "El Mundo Deportivo", "Sport", "La Vanguardia" ve "El Periodico" gibi Katalan gazeteleri, "Madrid basını tarafından ortaya atılan hakemlerin Barcelona'ya yardım ettiği iddilarının Barcelona maçını yöneten hakemlere baskı yaptığını" ileri sürdü.

Barcelona'ya iki kırmızı kart veren hakemin, "Getafe'nin yaptığı bir penaltıyı görmemezlikten gelip, bir kırmızı kartını da affettiğini" savunan Katalan gazeteleri, "Madrid basını, stratejik bir şekilde hakemlerin Barcelona'dan yana olduğunu yazmaya devam ediyor. Nou Camp'ta verilen 2 kırmızı kart bile yetmedi. Real Madrid, 5 puan farkın kapanması için Barcelona'nın puan kaybetmesini beklerken, Madrid basını yürüttüğü Barcelona karşıtı kampanyayla Atletico Madrid maçı öncesinde hakemler üzerinde baskı kuruyor" yorumlarını yaptı.

Bu arada, Madrid basınından özellikle "Marca" gazetesi "Barcelona'nın bu sezon en az 4 maçta hakem hatalarıyla puan aldığını" ileri sürdü. "Üzerine bir de hakemlerden yakınıyorlar" ifadesini manşetine çıkaran Marca, Barcelona'nın 12. haftadaki Real Madrid, 14. haftadaki Espanyol, 16. haftadaki Villarreal ve 20. haftadaki Sporting maçlarında hakemlerin verdiği "yanlış kararlardan fayda gören taraf" olduğunu iddia etti. Madrid basını, Barcelonalı futbolculardan Xavi'nin "Madrid bizi sevmiyor, hakemlerden konuşmayı tercih ediyor" ve İniesta'nın "Hakem, herkesin gördüğü bir şekilde bize karşı karar verdi" şeklindeki sözlerini de eleştirdi.

Barcelona'nın teknik direktörü Pep Guardiola'nun maç sonrasında hakem tartışmalarıyla ilgili söylediği "Futbolcularıma her zaman (Sanki hakemler yokmuş gibi sahaya çıkın ve oynayın) dedim. Herkes gibi hakemlerde hata yapabilirler. Barcelona hakemlerden dolayı ağlama kültürünü bıraktı. Sahada olanlardan biz sorumluyuz. Barcelona 6 kupayı hakemlerin yardımıyla kazanmadı, beni buna ikna edemezler, çünkü bu kupaların arkasında çok fazla alınteri var" şeklinde sözler ise basında geniş yer aldı.

La Liga'da hakem tartışmaları sadece Real Madrid ve Barcelona arasında kalmazken, Racing deplasmanında 1-1 berabere kalan Atletico Madrid'in de hakem sayesinde kurtulduğu öne sürüldü. Maçın hakemi Gonzalez Gonzalez'i haftanın en kötüleri arasında gösteren İspanyol basını, Atletico Madrid'den Tiago'nun, Canales'e yaptığı penaltının ve kaleci De Gea'nın görmesi gereken kırmızı kartın verilmediğini belirtti.


VİDEOLARI GÖREMİYORSANIZ TIKLAYIN

Bu Sayfayı Arkadaşlarınla Paylaş

Sayfa Linki:
Siteye ekle:
Foruma ekle:

YORUMLAR

0 ''İspanyol medyasında Real Madrid Barcelona gerilimi'' YORUM YAP BİLGİNİ KONUŞTUR

Yorum Gönder

GOOGLE ARAMA