Serie A'da bu sezon gösterdikleri performansla hayalkırıklığı yaratan Milan ile Juventus, 38. hafta mücadelesinde San Siro'da karşı karşıya geldi.
Ev sahibi Milano ekibi sahaya; Dida; Zambrotta, Thiago Silva, Favalli, Antonini; Gattuso, Pirlo; Pato, Seedorf, Ronaldinho; Borriello 11'i ile çıktı.Konuk Torino ekibi ise sahada; Buffon; Zebina, Cannavaro, Chiellini, Grosso; Salihamidzic, Marchisio, Poulsen, Candreva; Del Piero, Iaquinta 11'i ile yer aldı.
Maça hızlı başlayan taraf Juventus olurken, Milan 13. dakikada golü buldu. Seedorf'un pasıyla müsait durumda topla buluşan Antonini, Cannavaro'nun müdahale çabasına rağmen Buffon'u avladı ve takımını öne geçirdi.
29. dakikada vatandaşı Pato ile paslaşan Brezilyalı yıldız Ronaldinho, Juventus ağlarını havalandırdı ve ilk yarının skorunu tayin etti: 2-0
İkinci yarıda Juventus'ta kaleci Buffon'un yerine Manninger sahadaki yerini alırken, Milan formasıyla son maçına çıkan Favalli, 61. dakikada yerini Nesta'ya bıraktı. 38 yaşındaki futbolcu tribünlerden alkış aldı.
67. dakikada Milan farkı 3'e çıkardı. Zambrotta'nın sağdan yaptığı ortayı savunma kafayla uzaklaştırdı. Açılan topu sol çaprazda kontrol eden Ronaldinho harika bir plaseyle topu uzak köşeden ağlara yolladı ve kendisinin 2., takımının 3. golüne imza attı.
Milan kalesini son kez koruyan Dida da 87. dakikada yerini Abbiati'ye bırakırken, 37 yaşındaki file bekçisi taraftardan alkış alarak oyunu terk etti.
Kalan dakikalarda skor değişmeyince Milan, Juventus'u tıpkı sezonun ilk maçında olduğu gibi 3-0 mağlup etti.
Görevinden ayrılacağını açıklayan Milan Teknik Direktörü Leonardo'ya ise maç boyunca taraftarlar büyük sevgi gösterilerinde bulunurken, Milano ekibinin oyuncuları da hocalarına galibiyet hediye etmiş oldu.
Milano ekibi sezonu 70 puanla ve 3. sırada tamamlarken, Juve ise ligi 55 puanla ve 7 sırada bitirdi.












http://www.aktuelspor.com/2010/05/milan-juventus-3-0-video-mac-ozeti.html?showComment=1273992474914#c3130464300825701894'> 16 Mayıs 2010 09:47
ronaldinho nasıl milli takıma alınmaz şaşıyorum